وي با اشاره به اينکه ارزش اشياي موجود در انبارهاي موزه ملي دست کمي از کتيبه کوروش، ندارند اظهار داشت: فرصت نمايش اين اشياء بايد براي همه فراهم شود.
بقايي در توضيح اين مطلب گفت: نمايش اين آثار فقط منحصر به خارج از کشور و تهران نيست بلکه بايد مردم شهرستان به ويژه نسل جوان نيز اشيايي مانند ريتون سه هزار ساله تا سکههاي ساساني و آثار سيلک را از نزديک ببينند و با تاريخ کشور خود آشنا شوند.
معاون رئيس جمهور با بيان اينکه قدمت تاريخ ما کمتر از چين و هند و مصر، نيست تصريح کرد: اين فرايند از همين امروز آغاز شد. در ساماندهي اشياء از تمام باستان شناسان کشور فعال در دانشگاهها ميخواهيم که در قالب همکاري مشترک علمي ما را ياري کنند. زيرا براي دانشگاهها و مراکز علمي اين فرصت مناسبي است و به طور حتم آنها نيز تمايل دارند از اين فرصت براي انجام مباحث علمي خود بهرهبرداري کنند.
وي با بيان اينکه موزه ملي گنجينه کشور است که ارزش آن، کمتر از گنجينههاي بانک مرکزي نيست بيان داشت: براي انجام اين کار از باستان شناساسان سراسر کشور دعوت ميکنيم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به برگزاري شش جلسه در طول دو هفته اخير با حضور رياست پژوهشگاه در مورد اين موضوع گفت: قرار است پژوهشگاه به عنوان متولي فني و موزه ملي مديريت اصلي کار را برعهده بگيرند و ما هم براي تأمين منابع مالي آمادهايم تا اين کار را ظرف مدت سه سال به فرجام برسانيم.
بقايي با بيان اينکه اشکالات بسياري در چيدمان انبارهاي موزه ملي وجود دارند که بايد مستندسازي شوند، تصريح کرد: در صورت آماده شدن نقشههاي مرتبط، خروج اشيا از انبارها، ساماندهي و ورود آنها به بانک اطلاعاتي آغاز خواهد شد.
وي در توضيح اين مطلب افزود: در اين مرحله اشياي درجه دو از نظر تاريخي به موزههاي منطقهاي استانها انتقال داده ميشوند زيرا اين موزهها معمولاً با کمبود شي مواجهند و ناچارند در برخي مواقع ويترينهاي خود را با ماکت پر کنند. تعداد ديگري از اين اشيا نيز در انبارهاي موزه ملي پالايش، جانمايي و به شيوه استاندارد نگهداري خواهند شد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي در ادامه اين نشست با اشاره به اينکه همانند گذشته بر نحوه مديريت موزه ملي نظارت خواهيم کرد اظهار داشت: همانطور که من از طريق رياست جمهوري و سازمان مديريت به دنبال دريافت بودجه و امکانات هستم رئيس موزه ملي نبايد بنشيند و تخصيص اعتبارات را پيگيري نکند روش مديريتي اين نيست که در اتاقهاي خود بنشينيم و منتظر دريافت پول باشيم بايد براي گرفتن بودجه تلاش کنيم.
وي با اشاره به اينکه آزادسازي ميدان مشق به مرور انجام ميشود، افزود: با انجام اين مهم، به تدريج شاهد ايجاد موزههايي مانند صنايع دستي و غيره در اين محدوده باشيم.براي اين موضوع نيز متولي و مجري انتخاب شده است. امسال بيشتر از 30 ساعت در مجلس وقت گذاشتيم تا در بودجه ميدان مشق تغييري صورت نگيرد.
اين مقام مسئول در پاسخ به پرسش يکي از خبرنگاران در مورد علت مسکوت ماندن پروژه ايتالياييها در ميدان مشق و موزه ملي گفت: گارانتي طرح آنها محل سوال بود زيرا هر پروژه فني و پشتيباني بايد تضمين داشته باشد
وي در ادامه با اشاره به مراحل پاياني ساخت موزه دوران اسلامي گفت: بنا بر تکليف سازمان ميراث فرهنگي، صندوق احياء کار را آغاز کرد و حتي تا چند ماه بدون دريافت هيچ اعتباري از محل اعتبارات خود کار را ادامه داد.
بقايي به خبرنگاران گفت پنج ماه ديگر بياييد و وضعيت جديد موزه ملي را بررسي کنيد. اين اراده سازمان ميراث فرهنگي است که بياييم و انبارهاي موزه ملي را نشان دهيم. همين که پنهان کاري نکرديم و آبرو و اعتبار مديريتي خود را در ميان گذاشتيم بهترين ضمانت است.
وي در مورد منشور کوروش با بيان اينکه هماکنون مگ گريگور با ارسال نامهاي تاريخي براي ارسال منشور اعلام کرده است اظهار داشت:ما زير بار نميرويم اکنون جمهوري اسلامي و موزه در شرايطي است که موزه بريتانيا حاضر به امانت اين اثر شده اما قبول نداريم و به حرف آنها اعتماد نميکنيم زيرا آنها بايد بپذيرند که اشتباه کردهاند و خود آنها نيز ضرر خواهند کرد.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي ادامه داد:در منظر موزههاي خارجي اين باور ايجاد ميشود که اراده فرهنگي در ايران براي رفع مشکلات است و اين بسيار مهم است. اگر مديران وقت موزه حساس بودند، اين مشکلات را برطرف ميکردند ما کار را شروع کرديم آنها ميتوانند بيايند و از نزديک توان کشور را ببينند.
وي در ادامه با بيان اينکه ميخواهيم موزه ملي را از انحصار خارج کنيم بيان داشت: دانشگاهها و مراکز تحقيقاتي در اين زمينه ميتوانند به ما ايده بدهند.
بقايي درپايان با اشاره به نمايش 150 قطعه شيء تاريخي براي اولين بار در ايام نوروز خبر داد و گفت: پيش از اين اشياي ياد شده در نمايشگاههاي خارجي به نمايش گذاشته شده بودند./118
انتهای پیام/